Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de Son Caliu
Calvià
Platja de roca
Platja de Son Caliu

Platja de Son Caliu està a vuit quilòmetres de Calvià, entre es Carregador i Punta des Carabiners.

Aquest petit tram del litoral calvianer es caracteritza per la tranquil·litat, encara que s’hi trobi molt pròxima a l’àrea tumultuosa de Palmanova, i per la desproporció entre longitud i amplada.

Aquesta costa té un talús compost d’arena de color torrat, arrebossada de restes d’alga posidònia, que, a la vegada, es pot dividir en dues zones ben diferents: l’àrea més urbana, que ha substituït la sorra per ciment per allotjar les típiques comoditats de platja, i l’àrea més silvestre, on es podrà gaudir de l’entorn natural que dóna vida a Platja de Son Caliu. Aquest fet hi explica l’afluència de banyistes locals i turistes.
Les condicions marines i subaquàtiques d’aquesta platja exposada als vents del sud-est i sud desaconsellen l’ancoratge d’una embarcació davant la seva costa. Tot i així, té un fons d’arena i alga, a una profunditat que oscil·la entre els tres i els cinc metres. A 0,8 milles marines s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Club Nàutic Santa Ponça.
L’accés per carretera és senzill fins a Palmanova seguint la senyalització viària. Una vegada aquí, es prendrà el carrer de Miguel Machado que condueix a l’avinguda de Son Caliu, que passa al costat d’aquesta platja. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels carrers pròxims de la urbanització. També es pot optar pel transport públic. La parada d’autobús més pròxima és a Palmanova.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Palmanova
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  80 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  15 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters