Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Comptessa
Cala Comtessa
Calvià
Bandera blava
Platja d'arena
Cala Comptessa també coneguda com Cala Comtessa

Cala Comptessa o Comtessa està a nou quilòmetres de Palma, situada entre Punta des Bufador i Platja d’Illetes. Aquesta platja, es Fortí i Illetes es coneixen popularment com Illetes, presentant aquesta cala les dimensions més reduïdes d’aquest trio.

Aquest petit entrant de mar, en forma de rectangle, finalitza en aquesta platja envoltada per pins i flanquejada per roques baixes, que els assidus banyistes locals també utilitzen com a zones per tombar-se al sol. Davant la seva costa es divisa Illot de Caleta.

Les condicions marines i subaquàtiques de Cala Comtessa són òptimes per a l’ancoratge d’una embarcació, sobre un fons de sorra i alga, a una profunditat que oscil·la entre els dos i els tres metres, sempre que s’eviti el pas entre Illot de sa Caleta i Illot de s’Estenedor. Just en aquest estret abunden els baixos.

A 1,3 milles marines s’hi troben les instal·lacions de Puerto Portals, considerada una de les millors infraestructures marítimes de l’arxipèlag balear i d’Europa que acull alguns dels més bonics i cars vaixells de la Mediterrània, una de les millors ofertes en restauració de Illes Balears i una sèrie de coneguts locals nocturns.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta en un aparcament petit, situat al costat d’aquesta platja. Unes escales condueixen fins a aquest arenal. També es pot optar pel transport públic. La parada d’autobús més pròxima s’hi troba a 300 metres.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Illetes
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Escars
 • Quioscs/balnearis
 • Restaurant
Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  100 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  15 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters