Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja d'Illetes
Illetes
Calvià
Vigilància mitjana
Bandera blava
Platja d'arena
Platja d'Illetes també coneguda com Illetes

Illetes està a nou quilòmetres de Palma, situada entre Cala Comtessa i Cala Brogit. El conjunt format per aquesta platja, es Fortí i Cala Comtessa, la que té les menors dimensions d’aquest trio, es coneixen de manera popular com Illetes. El seu topònim fa referència al conjunt d’illots que es divisen des de la vorera, presidit pel proper Illot de sa Caleta.

Aquest entrant de mar en forma de rectangle finalitza en un arenal, flanquejat per uns penya-segats de mitjana altura, mentre que, en la seva part posterior, els allotjaments vacacionals i els habitatges residencials formen un penya-segat artificial de considerable alçat. Antany, una part d’aquesta platja va tenir el seu pas restringit a la societat civil, ja que era zona militar.

Les condicions marines i subaquàtiques d’aquest areny, obert als vents de component nord-est, est i sud-est, són aptes per a l’ancoratge d’una embarcació sobre un llit d’arena i alga, a una profunditat que oscil·la entre els tres i els cinc metres. A 1,2 milles marines s’hi troba Escola Nacional de Vela Calanova. És habitual veure barques de vela procedents d’aquest centre instructor.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels carrers del nucli turístic i residencial existent per les rodalies. Unes escales condueixen fins a aquest arenal. També es pot optar pel transport públic. L’autobús s’atura just al costat d’aquesta platja.

Aquestes característiques descrites anteriorment hi expliquen l’afluència massiva de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Illetes
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  200 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  50 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters