Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Buguenvií.lia
Caló dels Malls, Caló dels Mais
Calvià
Platja d'arena
Buguenvií.lia també coneguda com Caló dels Malls, Caló dels Mais

Buguenvíl·lia (Cas Català) o Caló dels Malls/Mais està a sis quilòmetres de Palma, situat entre Caló de ses Genes i Escola Nacional de Vela Calanova.

Aquest tram del litoral calvianer, fronterer amb el municipi de Palma, es divideix en dues zones diferenciades. En la part occidental destaca el seu talús i fons de sorra fina i de color daurat, mentre que el vessant oriental presenta un aspecte rocós, amb grava barrejada amb restes d’alga posidònia. Un mur artificial, format pels allotjaments turístics i habitatges residencials que hi arriben fins a la primera línia de platja, tanca aquesta porció de la costa mallorquina.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen l’ancoratge d’una embarcació davant aquesta platja. A 0,3 milles marines s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Escola Nacional de Vela Calanova. La proximitat amb aquest centre instructor fa que sigui molt habitual veure davant el seu litoral una infinitat de barques de vela, on els futurs navegants aprenen com s’aprofita al màxim la força eòlica a la mar amb finalitat esportiva.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels carrers del nucli turístic i residencial existent als voltants. Un estret carreró condueix fins aquesta platja. També es pot optar pel transport públic. La parada d’autobús més pròxima s’hi troba a un hectòmetre de distància d’aquesta platja.

Aquestes característiques descrites anteriorment hi expliquen l’afluència baixa de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Illetes
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  100 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters