Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Canyeret
Platja de Llucalcari
Deià
Es Canyeret també coneguda com Platja de Llucalcari

Es Canyeret o Platja de Llucalcari està a vuit quilòmetres de Sóller. El topònim del petit nucli poblacional de Llucalcari és d’origen llatí i àrab, traduint-se com “alqueria del bosc”.

Les roques, algunes de dimensions enormes, els còdols i la grava componen el talús d’aquesta cala diminuta bella, que és apta per al bany, encara que es desaconsella el seu ús per a l’ancoratge d’embarcacions per estar fuetejada pel vent de nord i esquitxada de penyals emergents.

Per les rodalies hi ha una font d’aigua dolça, al costat d’una figuera, que brolla sobre argila, fet aprofitat pels visitants per fer-se banys de fang. Per altra banda, en les proximitats de la seva costa, cap al nord-est, i només visible des de la mar, es divisarà sa Cova Fosca, una gruta de grans dimensions perforada cap a l’interior dels impressionants penya-segats i oberta cap a la Mediterrània. A 3,2 milles marítimes s’hi troba Port de Sóller.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària, encara que el vehicle particular s’haurà d’estacionar als buits que proporcioni la pròpia calçada. A partir d’aquí s’haurà de caminar uns 300 metres per un sender envoltat de pins, alzines, oliveres, garrofers, i proper a un hotel bonic.

Les característiques descrites anteriorment hi expliquen una afluència mitjana de banyistes locals i turistes. Cal avisar que molts banyistes que acudeixen a aquest tram de litoral verge de Serra de Tramuntana practiquen el nudisme. Això no obstant, aquesta platja manca de l’esmentada qualificació.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Deià

El terme municipal de Deià es troba a l’oest de Mallorca. L’origen del seu topònim provindria del terme àrab daia o daya ("camp" o "llogaret").

El seu paisatge és accidentat (Puig des Teix, 1.064 metres d’altitud; alzinars a 400 metres sobre el nivell del mar), solcat per vessaments (Torrent Major, 6,5 quilòmetres quadrats de conca hidrogràfica) i amb una costa de cinc quilòmetres longitudinals, poc accessible.

La vila presenta tres zones: alta (es Puig, coronat per l’església i el cementiri), mitjana (paral·lela a la carretera Valldemossa-Sóller) i baixa (es Clot, antic nucli de població principal).

Deià va construir una xarxa d’atalaies de vigilància entre els segles XVI i XVII per defensar-se d’atacs pirates. A finals del 1800 va patir un retrocés demogràfic, producte de l’emigració cap a França provocada per la crisi agrària. Gran part d’aquesta població va retornar a començaments del segle XX. Entre aquells primers anys del 1900 i els seixanta es va practicar activament el contraban. A partir d’aquella dècada, el turisme de luxe va passar a liderar els indicadors econòmics, impulsant la restauració i la construcció.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Cova de Betlem, restes del Col·legi de Frares Menors a Miramar (fundat per Ramon Llull), Can Forcimany, Llucalcari, ca l’Abat, Son Marroig (sa Foradada), sa Torre de sa Pedrissa, església parroquial, cementiri municipal.

En aquesta localitat han viscut personalitats com Ramon Llull, arxiduc d’Àustria Lluís Salvador d’Habsburg-Lorena, Antoni Gelabert, Robert Graves, William Waldren, Mike Oldfield o Richard Branson.
El municipi té un total de 2 platges.
 • Habitants: 840
 • Extensió: 15.11 km2
 • Densitat: 55.59 h/km2
Més informació: ajuntament Deià  
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters