Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Deià
Deià
Platja de roca
Cala Deià

Cala Deià està a 10 quilòmetres de Sóller, situada entre Punta de Son Beltran i sa Pedrissa, on es va aixecar una torre de defensa contra les incursions pirates. Les gran muntanyes del Teix (1.064 metres d’altitud) i el Caragolí projecten la seva ombra cap a Deià.

Aquest entrant de mar bellíssim, envoltat de penya-segats mitjans, coronats per garriga i pinar, finalitza en una platja semicircular en la qual desemboca un torrent i s’aixequen bonics bancals.

Arena gruixuda i grava componen el seu paradisíac talús de desnivell pronunciat. En els marges s’hi trobaran un embarcador petit, escars i uns restaurants, molt elogiats pels seus arrossos, i peixos a la planxa. És habitual a l’estiu coincidir amb personatges populars d’àmbit internacional.

Les condicions marítimes i subaquàtiques desaconsellen l’ancoratge d’embarcacions, ja que l’assot del vent del nord-oest, nord i nord-est la converteixen en una zona perillosa. A prop de la platja hi ha una roca submergida a tres metres de profunditat i el fons de sorra i roca és insegur. Si es desitja calar, s’aconsella fer-ho amb llum diürna i front l’embarcador, sobre fons de grava i roca, a quatre metres de la superfície. A 3,7 quilòmetres s’hi troba Port de Sóller.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. Als voltants hi ha un aparcament, sempre abarrotat. Es recomana baixar caminant aquest quilòmetre final per aquesta calçada o pels camins empedrats dels Ribassos i de sa Vinyeta.

Les característiques descrites hi expliquen una afluència massiva de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Deià

El terme municipal de Deià es troba a l’oest de Mallorca. L’origen del seu topònim provindria del terme àrab daia o daya ("camp" o "llogaret").

El seu paisatge és accidentat (Puig des Teix, 1.064 metres d’altitud; alzinars a 400 metres sobre el nivell del mar), solcat per vessaments (Torrent Major, 6,5 quilòmetres quadrats de conca hidrogràfica) i amb una costa de cinc quilòmetres longitudinals, poc accessible.

La vila presenta tres zones: alta (es Puig, coronat per l’església i el cementiri), mitjana (paral·lela a la carretera Valldemossa-Sóller) i baixa (es Clot, antic nucli de població principal).

Deià va construir una xarxa d’atalaies de vigilància entre els segles XVI i XVII per defensar-se d’atacs pirates. A finals del 1800 va patir un retrocés demogràfic, producte de l’emigració cap a França provocada per la crisi agrària. Gran part d’aquesta població va retornar a començaments del segle XX. Entre aquells primers anys del 1900 i els seixanta es va practicar activament el contraban. A partir d’aquella dècada, el turisme de luxe va passar a liderar els indicadors econòmics, impulsant la restauració i la construcció.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Cova de Betlem, restes del Col·legi de Frares Menors a Miramar (fundat per Ramon Llull), Can Forcimany, Llucalcari, ca l’Abat, Son Marroig (sa Foradada), sa Torre de sa Pedrissa, església parroquial, cementiri municipal.

En aquesta localitat han viscut personalitats com Ramon Llull, arxiduc d’Àustria Lluís Salvador d’Habsburg-Lorena, Antoni Gelabert, Robert Graves, William Waldren, Mike Oldfield o Richard Branson.
El municipi té un total de 2 platges.
 • Habitants: 840
 • Extensió: 15.11 km2
 • Densitat: 55.59 h/km2
Més informació: ajuntament Deià  
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  70 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  6 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters