Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Port de Valldemossa
Sa Marina
Valldemossa
Platja de grava
Port de Valldemossa també coneguda com Sa Marina

Port de Valldemossa o sa Marina, aquest últim nom és el més popular, està a sis quilòmetres de la seva població homònima.

Aquest tram bell del litoral valldemossí allotja, en el seu vessant nord-occidental, un portet per a embarcacions amb una eslora inferior a set metres, mentre que en el seu marge nord-oriental hi ha una caleta semicircular, el substrat de la qual està format per còdols, graves i restes de vegetació submarina.

Les condicions marines i subaquàtiques hi desaconsellen l’ancoratge de vaixells per la seva oberta exposició als forts vents de l’oest, nord-oest i nord. Si el navegant decideix calar la seva barca davant aquesta platja, s’aconsella que dugui a terme aquesta maniobra amb llum diürna. Per contra, cap al nord-est, hi trobarà la impressionant Punta de sa Foradada, font d’inspiració artística, que ofereix un ancoratge magnífic. Sa Foradada està protegida de gairebé tots els vents en els seus dos vessants, sobre un fons de sorra i roca, a una profunditat que oscil·la entre els cinc i els 11 metres. Aquesta península diminuta rep el nom de foradada perquè a la seva part superior presenta un orifici circular i enorme. A 7,2 milles marítimes s’hi troba el segur Port de Sóller.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. Els sis quilòmetres finals fins a Port de Valldemossa discorreran per una carretera sinuosa, estreta i de pendent pronunciada. En aquesta calçada hi és el desviament que condueix a la finca s’Estaca, propietat de l’actor Michael Douglas.

Aquestes característiques hi expliquen una afluència baixa de banyistes turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Valldemossa
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
Informació sobre el municipi Valldemossa

El terme municipal de Valldemossa es troba a l’oest de Mallorca. L’origen del seu topònim és l’aglutinació de la paraula catalana vall i la veu d’origen àrab mossa.
Una fondalada tancada per massissos compon el seu paisatge, sent els seus cims més elevats Puig de l’Angelà (986 metres de altitud) i el vessant sud-oest de Puig del Teix (1.030 metres d’altitud). El litoral ocupa nou quilòmetres de costa abrupta de penya-segats. Un 50 per cent de la seva superfície és forestal (predomini de l’alzina) i un 32 per cent es dedica, sobretot, a l’olivera.

A Son Matge s’hi han trobat les restes més antigues i han continuat de presència humana a l’illa (4800-123 a.C.). Els atacs pirates van ser constants al segle XVI, pel que es van construir torres de vigilància per defensar-se. El compositor Fryderyck Chopin i l’escriptora George Sand van passar dos mesos de l’hivern de 1838-1839 a les cel·les de la Cartoixa de Valldemossa i l’arxiduc d’Àustria Lluís Salvador va comprar entre 1872 i 1915 les possessions costaneres més importants, s’Estaca inclosa, actual residència d’estiueig de Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones. Entre finals del 1800 i primera meitat del segle XX es va registrar un fluix migratori cap a França i l’Uruguai, fugint del contraban i la pobresa, que va finalitzar a finals dels anys cinquanta, moment en què el turisme va passar a liderar l’economia.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Cartoixa, Palau del Rei Sanç, Centre Cultural Costa Nord, Casa Natal de Santa Catalina Tomàs, Ermita de la Santíssima Trinitat, Son Moragues, Miramar, Església de Santa Maria.
El municipi té un total de 1 platja.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  90 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  15 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters