Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala s'Algar
Andratx
Accés minusvàlids
Platja de roca
Cala s'Algar

Cala s’Algar està a nou quilòmetres d’Andratx. El seu topònim es refereix a l’acumulació de vegetació submarina amuntegada a la seva vorera.

Aquesta bonica platja petita té un talús estretíssim format per macs i grava recoberts d’alga posidònia. Aquestes característiques expliquen que el seu litoral sigui usat com a varador de barques pels veïns, zona de calat pels pescadors de canya, racó de tranquil·litat per als visitants, registrant una afluència baixa de banyistes, gairebé tots locals. Els habitatges residencials hi arriben fins a la primera línia de costa i es poden distingir allotjaments hotelers pels seus voltants.

El millor ancoratge per a embarcacions del litoral andritxol és a la rada de Sant Elm. S’Algar s’hi troba protegida del vent, llevat de l’assot dels corrents d’aire procedents del sud-oest, i disposa d’un fons de grava i roca, a una profunditat que oscil·la entre els tres i els cinc metres. Des de la seva costa es divisa Illa de Dragonera, la sisena illa en importància de l’arxipèlag balear amb els seus cinc quilòmetres de longitud. A 3,8 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port d’Andratx.
L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El carrer de Cala Basset condueix fins aquesta cala, sense espai destinat com a aparcament. El vehicle particular s’haurà d’estacionar per les calçades limítrofes amb aquesta platja. El transport públic podrà convertir-se en una alternativa. La parada d’autobús més pròxima està a un quilòmetre de s’Algar, una distància que s’haurà de cobrir a peu.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Andratx
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Andratx

El terme municipal d’Andratx ocupa l’extrem més occidental de Mallorca, on Serra de Tramuntana registra els cims de menor altitud (Moleta de s’Esclop, 928 metres) i la costa presenta petites cales i alts penya-segats (fins a 300 metres de altura) amb valls interiors. L’origen del seu topònim és desconegut (quatre hipòtesis, cèltica, àrab, llatina i catalana).

El gran valor ecològic d’aquest territori ha provocat que el 95 per cent de la seva superfície estigui protegit per llei, destacant sa Dragonera, l’illot de majors dimensions d’Illes Balears (2,88 hectàrees, 3,7 quilòmetres de llarg, na Pòpia, turó de 353 metres, i des de l’any 1995 parc natural), La Trapa (Zona d’Especial Protecció per a les Aus) i les valls agrícoles d’Andratx, s’Arracó i Camp de Mar (Àrees Rurals d’Interès Paisatgístic).
El litoral marítim és ric en pecis d’època antiga i medieval. El rei Jaume I d’Aragó i les seves tropes van fondejar entre sa Dragonera i Sant Elm el 7 de desembre de 1229, tres dies abans de conquerir Mallorca. Entre els segles XV i XVII va patir atacs pirates. Port d’Andratx va ser durant el segle XIX la principal instal·lació portuària espanyola de cabotatge en el transport de sabó cap a la Península i Amèrica. La construcció i el turisme dominen l’economia des de finals dels anys setanta del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Molins de sa Planeta, torres de So na Gaiana i Sant Carles, Son Orlandis, Son Bosc, Son Mas.
El municipi té un total de 12 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  48 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  8 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters