Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala es Conills
Cala Conills, Cala Molins
Andratx
Platja de roca
Cala es Conills també coneguda com Cala Conills, Cala Molins

Cala es Conills, Cala Conills o Cala Molins està a nou quilòmetres d’Andratx.

Aquest bell racó diminut té un talús recobert de cants rodats i grava envoltat entre unes roques de pedra gres (marès), així com esquitxat de barquetes encallades i d’algun escar.

En el passat aquesta platja va ser una antiga pedrera de marès. Els erudits creuen que els blocs extrets aquí es van utilitzar per aixecar el Castell. El rei Jaume II va ordenar l’any 1394 transformar la torre de defensa (1302), pegada a l’oratori i hospital (1279) dedicat a Sant Elm, patró dels navegants, en castell, producte del saqueig de la capella i el sagrari pels pirates.

Les condicions marines i subaquàtiques aconsellaran al navegant la màxima precaució a l’hora de fondejar la seva embarcació per les següents raons. Si bufa vent fort de l’oest, fueteja amb agressivitat aquest litoral, i la presència de roques a mig hectòmetre de la vora i a dos metres de profunditat dificulten l’entrada i la desembarcada, mentre que a un hectòmetre de la costa s’escorcollen sis metres fins a la superfície. A 3,4 milles marítimes s’hi troba Port d’Andratx.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar als carrers de la urbanització Cala Conills. També es pot optar per arribar-hi a través de transport públic. La parada d’autobús més pròxima
S’hi troba a mig quilòmetre.

Les característiques descrites hi expliquen una afluència baixa de banyistes, gairebé tots locals.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Andratx
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Andratx

El terme municipal d’Andratx ocupa l’extrem més occidental de Mallorca, on Serra de Tramuntana registra els cims de menor altitud (Moleta de s’Esclop, 928 metres) i la costa presenta petites cales i alts penya-segats (fins a 300 metres de altura) amb valls interiors. L’origen del seu topònim és desconegut (quatre hipòtesis, cèltica, àrab, llatina i catalana).

El gran valor ecològic d’aquest territori ha provocat que el 95 per cent de la seva superfície estigui protegit per llei, destacant sa Dragonera, l’illot de majors dimensions d’Illes Balears (2,88 hectàrees, 3,7 quilòmetres de llarg, na Pòpia, turó de 353 metres, i des de l’any 1995 parc natural), La Trapa (Zona d’Especial Protecció per a les Aus) i les valls agrícoles d’Andratx, s’Arracó i Camp de Mar (Àrees Rurals d’Interès Paisatgístic).
El litoral marítim és ric en pecis d’època antiga i medieval. El rei Jaume I d’Aragó i les seves tropes van fondejar entre sa Dragonera i Sant Elm el 7 de desembre de 1229, tres dies abans de conquerir Mallorca. Entre els segles XV i XVII va patir atacs pirates. Port d’Andratx va ser durant el segle XIX la principal instal·lació portuària espanyola de cabotatge en el transport de sabó cap a la Península i Amèrica. La construcció i el turisme dominen l’economia des de finals dels anys setanta del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Molins de sa Planeta, torres de So na Gaiana i Sant Carles, Son Orlandis, Son Bosc, Son Mas.
El municipi té un total de 12 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  54 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters