Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala d'Egos
Andratx
Platja d'arena
Cala d'Egos

Cala d’Egos està a 10 quilòmetres d’Andratx, situada entre les puntes de sa Dent i na Moragues, així com sota l’ombra de Penyal Vermell (300 metres d’altitud) i Coll des Vent. És l’única zona d’aquest tram de litoral andritxol que presenta condicions aptes per al bany, el busseig i l’ancoratge d’embarcacions.

Aquest entrant de mar en forma de ve finalitza en una cala bella, verge solitària i amb un gran barranc de teló de fons, on desemboca un torrent, uns penya-segats de baixa altura com a marges i un talús de cants rodats. Aquest conjunt presenta un paisatge sec i escarpat, predominant la garriga i els pins.

Aquesta platja oberta a vents del sud, sud-oest i oest presenta condicions marines i subaquàtiques òptimes per al calat de vaixells sobre un fons de sorra i grava, la profunditat de la qual per assolir-lo oscil·la entre els 10 metres a 250 metres de la costa i els set metres a un hectòmetre i mig de la vora. A 2,2 milles marítimes s’hi troba Port d’Andratx.

L’accés per mar és l’aconsellable per arribar a aquest litoral de pedres. L’arribada per carretera fins als seu voltants és impossible. El vehicle particular s’haurà d’estacionar a Club de Vela Port d’Andratx. Darrere d’aquesta instal·lació hi ha el carrer de Cala d’Egos, des d’on començarà un itinerari dur, de quatre quilòmetres, a peu, amb un desnivell de 300 metres i sense ombra.

Les característiques hi expliquen la baixa afluència de banyistes, veïns del lloc.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Andratx
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Andratx

El terme municipal d’Andratx ocupa l’extrem més occidental de Mallorca, on Serra de Tramuntana registra els cims de menor altitud (Moleta de s’Esclop, 928 metres) i la costa presenta petites cales i alts penya-segats (fins a 300 metres de altura) amb valls interiors. L’origen del seu topònim és desconegut (quatre hipòtesis, cèltica, àrab, llatina i catalana).

El gran valor ecològic d’aquest territori ha provocat que el 95 per cent de la seva superfície estigui protegit per llei, destacant sa Dragonera, l’illot de majors dimensions d’Illes Balears (2,88 hectàrees, 3,7 quilòmetres de llarg, na Pòpia, turó de 353 metres, i des de l’any 1995 parc natural), La Trapa (Zona d’Especial Protecció per a les Aus) i les valls agrícoles d’Andratx, s’Arracó i Camp de Mar (Àrees Rurals d’Interès Paisatgístic).
El litoral marítim és ric en pecis d’època antiga i medieval. El rei Jaume I d’Aragó i les seves tropes van fondejar entre sa Dragonera i Sant Elm el 7 de desembre de 1229, tres dies abans de conquerir Mallorca. Entre els segles XV i XVII va patir atacs pirates. Port d’Andratx va ser durant el segle XIX la principal instal·lació portuària espanyola de cabotatge en el transport de sabó cap a la Península i Amèrica. La construcció i el turisme dominen l’economia des de finals dels anys setanta del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Molins de sa Planeta, torres de So na Gaiana i Sant Carles, Son Orlandis, Son Bosc, Son Mas.
El municipi té un total de 12 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  55 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  18 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters