Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala en Fonoll
Cala Fonoll
Andratx
Platja d'arena
Cala en Fonoll també coneguda com Cala Fonoll

Cala en Fonoll o Cala Fonoll està 2,2 quilòmetres d’Andratx i s’hi troba a la rada de Port de Andratx.

Aquesta petita porció del litoral andritxol està envoltada de penya-segats. En un dels seus marges s’ha construït un establiment hoteler en primera línia de platja, mentre que per l’altre costat s’hi han edificats habitatges residencials.

El talús i el fons marí tenen la mateixa composició, graves i macs grisencs. Les condicions marítimes i subaquàtiques són aptes per a l’ancoratge d’embarcacions, sempre que la força del vent de component oest sigui moderada; en el moment que es produeixi aquesta situació, es recomana al navegant que cali el seu vaixell darrere de l’escullera de Port d’Andratx, instal·lació portuària que s’hi troba a unes escasses 0,2 milles marítimes. A un hectòmetre i mig de la vora de Cala Fonoll es registra una profunditat d’uns vuit metres fins tocar el llit petri.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. Passat Club de Vela Port d’Andratx comença el camí Cala Fonoll, que condueix fins aquest racó costaner tranquil, que també s’hi podrà arribar a través del carrer de sa Pedrera. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament per aquesta zona. Si s’opta pel transport públic, l’autobús s’atura a Port d’Andratx, cobrint-se la resta del trajecte a peu. Una rampa amb una gran pendent excavada al talús desemboca a Cala Fonoll. Les característiques hi descrites expliquen l’afluència baixa de banyistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Andratx
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Lavabos
 • Paperera
 • Restaurant
Informació sobre el municipi Andratx

El terme municipal d’Andratx ocupa l’extrem més occidental de Mallorca, on Serra de Tramuntana registra els cims de menor altitud (Moleta de s’Esclop, 928 metres) i la costa presenta petites cales i alts penya-segats (fins a 300 metres de altura) amb valls interiors. L’origen del seu topònim és desconegut (quatre hipòtesis, cèltica, àrab, llatina i catalana).

El gran valor ecològic d’aquest territori ha provocat que el 95 per cent de la seva superfície estigui protegit per llei, destacant sa Dragonera, l’illot de majors dimensions d’Illes Balears (2,88 hectàrees, 3,7 quilòmetres de llarg, na Pòpia, turó de 353 metres, i des de l’any 1995 parc natural), La Trapa (Zona d’Especial Protecció per a les Aus) i les valls agrícoles d’Andratx, s’Arracó i Camp de Mar (Àrees Rurals d’Interès Paisatgístic).
El litoral marítim és ric en pecis d’època antiga i medieval. El rei Jaume I d’Aragó i les seves tropes van fondejar entre sa Dragonera i Sant Elm el 7 de desembre de 1229, tres dies abans de conquerir Mallorca. Entre els segles XV i XVII va patir atacs pirates. Port d’Andratx va ser durant el segle XIX la principal instal·lació portuària espanyola de cabotatge en el transport de sabó cap a la Península i Amèrica. La construcció i el turisme dominen l’economia des de finals dels anys setanta del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Molins de sa Planeta, torres de So na Gaiana i Sant Carles, Son Orlandis, Son Bosc, Son Mas.
El municipi té un total de 12 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  63 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  29 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters