Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja Brismar
Ses Bassetes
Andratx
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja Brismar també coneguda com Ses Bassetes

Platja Brismar o ses Bassetes està a cinc quilòmetres d’Andratx i s’hi troba a l’interior de la rada del port d’aquesta localitat.

Aquest diminut areny triangular se situa entre l’escullera i el passeig marítim de Port d’Andratx (carrer d’Almirall Riera Alemany), sent l’ única platja d’arena fina.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament als voltants de ses Bassetes. S’obtindrà aquest mateix resultat de proximitat si s’opta pel transport públic. L’autobús s’atura just al costat d’aquesta platja.

La gran activitat constructora, turística i poblacional que s’ha desenvolupat entorn de Port d’Andratx no ha restat un àpex de la bellesa, l’atractiu i l’atracció que emanen els penya-segats verticals, escarpats i agrestos que condueixen fins a Cap de sa Mola. Tot aquest conjunt aquesta coronat per frondosos pins i habitatges residencials.

Aquesta instal·lació marítima pesquera i esportiva es caracteritza per ser un port natural d’enormes dimensions, profund i protegit. Les úniques precaucions que haurà de prendre el navegant són els possibles corrents que es puguin crear com a resultat de les muntanyes que l’envolten, així com la piscifactoria que hi ha a les seves aigües.

Des del port es podran realitzar excursions cap a La Trapa (finca gestionada pel GOB i que va pertànyer a l’ordre trapense, establerta a Mallorca després de la Revolució Francesa), Cala d’Egos o a Puig d’en Garrafa. Les característiques descrites hi expliquen l’afluència baixa de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Andratx
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
Informació sobre el municipi Andratx

El terme municipal d’Andratx ocupa l’extrem més occidental de Mallorca, on Serra de Tramuntana registra els cims de menor altitud (Moleta de s’Esclop, 928 metres) i la costa presenta petites cales i alts penya-segats (fins a 300 metres de altura) amb valls interiors. L’origen del seu topònim és desconegut (quatre hipòtesis, cèltica, àrab, llatina i catalana).

El gran valor ecològic d’aquest territori ha provocat que el 95 per cent de la seva superfície estigui protegit per llei, destacant sa Dragonera, l’illot de majors dimensions d’Illes Balears (2,88 hectàrees, 3,7 quilòmetres de llarg, na Pòpia, turó de 353 metres, i des de l’any 1995 parc natural), La Trapa (Zona d’Especial Protecció per a les Aus) i les valls agrícoles d’Andratx, s’Arracó i Camp de Mar (Àrees Rurals d’Interès Paisatgístic).
El litoral marítim és ric en pecis d’època antiga i medieval. El rei Jaume I d’Aragó i les seves tropes van fondejar entre sa Dragonera i Sant Elm el 7 de desembre de 1229, tres dies abans de conquerir Mallorca. Entre els segles XV i XVII va patir atacs pirates. Port d’Andratx va ser durant el segle XIX la principal instal·lació portuària espanyola de cabotatge en el transport de sabó cap a la Península i Amèrica. La construcció i el turisme dominen l’economia des de finals dels anys setanta del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Molins de sa Planeta, torres de So na Gaiana i Sant Carles, Son Orlandis, Son Bosc, Son Mas.
El municipi té un total de 12 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  30 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  17 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters