Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Marmassen
Andratx
Platja de roca
Cala Marmassen

Cala Marmassen està a 1,7 quilòmetres del Port d’Andratx, localitzada entre Punta Marmassen i Morro des Garrover, a la cara oriental de l’enorme Punta de la Mola. Els penya-segats d’aquesta península s’alcen fins a 128 metres sobre el nivell del mar. Aquesta altura impressionant descendeix significativament fins desembocar en les roques que envolten aquesta platja coronada per pins.

Les seves dimensions reduïdíssimes i la inexistència de sorra impossibiliten tombar-se còmodament al sol. La seva pendent pronunciada, quatre metres de profunditat en una curta distància del talús, desaconsella que sigui transitada pels al·lots petits.

Els escassos banyistes locals que solen freqüentar aquest racó costaner cerquen una plataforma adequada sobre alguna roca on col·locar-se en posició supina i que, a la vegada, els permeti una bona entrada a la seva aigua cristal·lina per així descobrir el seu atraient fons rocós. Aquestes dues últimes característiques fan que els aficionats al snorkel (busseig de superfície amb careta i tub).

Les condicions marines i subaquàtiques són òptimes per a l’ancoratge d’embarcacions, sempre que el vent del sud bufi amb moderació. Aquest racó costaner presenta fons de grava i roca, a una profunditat que oscil·la entre quatre i set metres. A 2,7 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port d’Andratx.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària fins al far del Cap de sa Mola. Una vegada passada la urbanització existent i es Racó des Milà, s’hi trobarà aquest zona de pedres. Aquest darrer i difícil tram fins a Cala Marmassen es realitzarà caminat.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Andratx
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Andratx

El terme municipal d’Andratx ocupa l’extrem més occidental de Mallorca, on Serra de Tramuntana registra els cims de menor altitud (Moleta de s’Esclop, 928 metres) i la costa presenta petites cales i alts penya-segats (fins a 300 metres de altura) amb valls interiors. L’origen del seu topònim és desconegut (quatre hipòtesis, cèltica, àrab, llatina i catalana).

El gran valor ecològic d’aquest territori ha provocat que el 95 per cent de la seva superfície estigui protegit per llei, destacant sa Dragonera, l’illot de majors dimensions d’Illes Balears (2,88 hectàrees, 3,7 quilòmetres de llarg, na Pòpia, turó de 353 metres, i des de l’any 1995 parc natural), La Trapa (Zona d’Especial Protecció per a les Aus) i les valls agrícoles d’Andratx, s’Arracó i Camp de Mar (Àrees Rurals d’Interès Paisatgístic).
El litoral marítim és ric en pecis d’època antiga i medieval. El rei Jaume I d’Aragó i les seves tropes van fondejar entre sa Dragonera i Sant Elm el 7 de desembre de 1229, tres dies abans de conquerir Mallorca. Entre els segles XV i XVII va patir atacs pirates. Port d’Andratx va ser durant el segle XIX la principal instal·lació portuària espanyola de cabotatge en el transport de sabó cap a la Península i Amèrica. La construcció i el turisme dominen l’economia des de finals dels anys setanta del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Molins de sa Planeta, torres de So na Gaiana i Sant Carles, Son Orlandis, Son Bosc, Son Mas.
El municipi té un total de 12 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  345 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters