Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Llamp
Andratx
Platja de roca
Cala Llamp

Cala Llamp està a dos quilòmetres de Port d’Andratx, situada entre Morro des Garrover i sa Punta des Cocó, així com sota la vigilància de sa Talaia (300 metres d’altitud), que forma una cala natural on es localitza aquesta platja. Als seus voltants s’ha aixecat una urbanització.

Aquest tram de litoral es caracteritza per l’absència de sorra i el predomini absolut del substrat petri.

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per a l’ancoratge d’embarcacions, així com per practicar busseig, sempre que els vents de component sud, sud-est i oest bufin amb moderació sobre aquest tram de costa. El navegant haurà de parar atenció al fons marí de grava i roca, a cinc metres de profunditat, ja que aquesta composició possibilita varar amb facilitat. A tres milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port d’Andratx.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta als voltants d’aquestes roques, al costat d’un bloc d’apartaments. Unes escales permeten arribar-hi fins al talús de Cala Llamp.

La seva proximitat amb Port d’Andratx permetrà al visitant apropar-se fins a Torre de Sant Carles. Aquesta fortificació militar es va edificar el segle XIV i es va reconstruir dos segles més tard, per defensar el port de qualsevol atac. Des de la seva posició es gaudiran d’unes fantàstiques vistes panoràmiques del port, de l’entorn entre les muntanyes d’El Galatzó i sa Mola, i d’Illa de sa Dragonera.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Andratx
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Dutxes
 • Lavabos
 • Aparcament
 • Restaurant
Informació sobre el municipi Andratx

El terme municipal d’Andratx ocupa l’extrem més occidental de Mallorca, on Serra de Tramuntana registra els cims de menor altitud (Moleta de s’Esclop, 928 metres) i la costa presenta petites cales i alts penya-segats (fins a 300 metres de altura) amb valls interiors. L’origen del seu topònim és desconegut (quatre hipòtesis, cèltica, àrab, llatina i catalana).

El gran valor ecològic d’aquest territori ha provocat que el 95 per cent de la seva superfície estigui protegit per llei, destacant sa Dragonera, l’illot de majors dimensions d’Illes Balears (2,88 hectàrees, 3,7 quilòmetres de llarg, na Pòpia, turó de 353 metres, i des de l’any 1995 parc natural), La Trapa (Zona d’Especial Protecció per a les Aus) i les valls agrícoles d’Andratx, s’Arracó i Camp de Mar (Àrees Rurals d’Interès Paisatgístic).
El litoral marítim és ric en pecis d’època antiga i medieval. El rei Jaume I d’Aragó i les seves tropes van fondejar entre sa Dragonera i Sant Elm el 7 de desembre de 1229, tres dies abans de conquerir Mallorca. Entre els segles XV i XVII va patir atacs pirates. Port d’Andratx va ser durant el segle XIX la principal instal·lació portuària espanyola de cabotatge en el transport de sabó cap a la Península i Amèrica. La construcció i el turisme dominen l’economia des de finals dels anys setanta del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Molins de sa Planeta, torres de So na Gaiana i Sant Carles, Son Orlandis, Son Bosc, Son Mas.
El municipi té un total de 12 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  122 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  26 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters