Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Blanca
Andratx
Platja de roca
Cala Blanca

Cala Blanca està a dos quilòmetres de Camp de Mar, localitzada entre sa Punta des Bancals i Cala en Cranc, així com sota l’ombra de sa Talaia (300 metres d’altitud).
Aquest entrant de mar en forma de ve finalitza a una cala de dimensions reduïdes, paradisíaca, verge i tranquil·la, amb un terraplè de fons on desemboca un torrent, uns penya-segats d’altura mitjana com marges, així com un talús de grava i macs cobert de restes d’alga posidònia.

Aquest conjunt presenta un paisatge sec i escarpat, predominant la muntanya baixa i els pins, així com un espai reduït que acull els escassos banyistes locals que visiten aquest privilegiat lloc.

Aquest tram de costa, exposada al vent de component sud-est, presenta unes condicions marines i subaquàtiques aptes per a l’ancoratge d’una embarcació. El seu llit és rocós amb alguna àrea aïllada d’arena i el fons marí es troba a una profunditat que oscil·la entre els tres i els cinc metres de profunditat. A 3,9 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més pròxima, el segur Club Nàutic Santa Ponça.

L’accés per carretera és senzill fins a Camp de Mar seguint la senyalització viària. A dos quilòmetres d’allà, en direcció a Port d’Andratx, s’hi trobarà un camí que condueix als voltants de Cala Llamp. El vehicle particular s’haurà d’estacionar en algun buit lliure d’aquest sender. Des d’aquí s’haurà de caminar un últim tram d’uns dos hectòmetres i de pendent pronunciada fins arribar a Cala Blanca.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Andratx
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Andratx

El terme municipal d’Andratx ocupa l’extrem més occidental de Mallorca, on Serra de Tramuntana registra els cims de menor altitud (Moleta de s’Esclop, 928 metres) i la costa presenta petites cales i alts penya-segats (fins a 300 metres de altura) amb valls interiors. L’origen del seu topònim és desconegut (quatre hipòtesis, cèltica, àrab, llatina i catalana).

El gran valor ecològic d’aquest territori ha provocat que el 95 per cent de la seva superfície estigui protegit per llei, destacant sa Dragonera, l’illot de majors dimensions d’Illes Balears (2,88 hectàrees, 3,7 quilòmetres de llarg, na Pòpia, turó de 353 metres, i des de l’any 1995 parc natural), La Trapa (Zona d’Especial Protecció per a les Aus) i les valls agrícoles d’Andratx, s’Arracó i Camp de Mar (Àrees Rurals d’Interès Paisatgístic).
El litoral marítim és ric en pecis d’època antiga i medieval. El rei Jaume I d’Aragó i les seves tropes van fondejar entre sa Dragonera i Sant Elm el 7 de desembre de 1229, tres dies abans de conquerir Mallorca. Entre els segles XV i XVII va patir atacs pirates. Port d’Andratx va ser durant el segle XIX la principal instal·lació portuària espanyola de cabotatge en el transport de sabó cap a la Península i Amèrica. La construcció i el turisme dominen l’economia des de finals dels anys setanta del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Molins de sa Planeta, torres de So na Gaiana i Sant Carles, Son Orlandis, Son Bosc, Son Mas.
El municipi té un total de 12 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  137 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  27 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters