Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Cranc
Cala en Cranc
Andratx
Platja de roca
Cala Cranc també coneguda com Cala en Cranc

Cala Cranc o Cala en Cranc està a cinc quilòmetres d’Andratx, situada entre Cala Blanca i Platja de Camp de Mar. En el tram de costa comprès entre Cala Blanca, sa Mina i Cala Cranc, amb una extensió de sis hectòmetres i mitjans, es comptabilitzen 11 penyals, aconsellant als navegants que es mantinguin allunyats del talús.

Aquesta platja és el resultat d’un entrant de mar en forma de rectangle, que en tocar terra ferma forma un litoral de còdols i arena. Uns penya-segats de altura mitjana flanquegen aquesta cala, que presenta un escull en cada uns dels seus marges. A la part posterior s’observarà una absència de vegetació i la proximitat d’habitatges residencials.
El promontori del sortint dret resulta ser un mirador excel·lent per delectar-se amb el paisatge de penya-segats entre els cap des Llamp i Andritxol (ambdós formen part de les àrees naturals d’especial interès Cap des Llamps i Cap Andritxol –184 hectàrees–, respectivament).

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per a l’ancoratge d’una embarcació, sempre que es mantingui una distància prudencial de la vorera, ja que existeixen baixos i esculls. A la bocana de la rada es registra una profunditat que oscil·la entre els tres i els cinc metres. A la propera Cala Blanca també es pot calar sobre un fons de sorra i còdols, a una profunditat que oscil·la entre els dos i els quatre metres. La instal·lació portuària més propera és Club Nàutic Santa Ponça.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Andratx
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Andratx

El terme municipal d’Andratx ocupa l’extrem més occidental de Mallorca, on Serra de Tramuntana registra els cims de menor altitud (Moleta de s’Esclop, 928 metres) i la costa presenta petites cales i alts penya-segats (fins a 300 metres de altura) amb valls interiors. L’origen del seu topònim és desconegut (quatre hipòtesis, cèltica, àrab, llatina i catalana).

El gran valor ecològic d’aquest territori ha provocat que el 95 per cent de la seva superfície estigui protegit per llei, destacant sa Dragonera, l’illot de majors dimensions d’Illes Balears (2,88 hectàrees, 3,7 quilòmetres de llarg, na Pòpia, turó de 353 metres, i des de l’any 1995 parc natural), La Trapa (Zona d’Especial Protecció per a les Aus) i les valls agrícoles d’Andratx, s’Arracó i Camp de Mar (Àrees Rurals d’Interès Paisatgístic).
El litoral marítim és ric en pecis d’època antiga i medieval. El rei Jaume I d’Aragó i les seves tropes van fondejar entre sa Dragonera i Sant Elm el 7 de desembre de 1229, tres dies abans de conquerir Mallorca. Entre els segles XV i XVII va patir atacs pirates. Port d’Andratx va ser durant el segle XIX la principal instal·lació portuària espanyola de cabotatge en el transport de sabó cap a la Península i Amèrica. La construcció i el turisme dominen l’economia des de finals dels anys setanta del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Molins de sa Planeta, torres de So na Gaiana i Sant Carles, Son Orlandis, Son Bosc, Son Mas.
El municipi té un total de 12 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  131 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  17 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters