Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de ses Dones
S'Arco de Camp de Mar
Andratx
Accés minusvàlids
Platja de roca
Platja de ses Dones també coneguda com S'Arco de Camp de Mar

Platja de ses Dones o s’Arc de Camp de Mar està a 4 quilòmetres d’Andratx. Una punta rocosa separa aquesta platja tranquil·la i poc freqüentada de la bulliciosa Camp de Mar.
Aquest litoral es caracteritza per la seva longitud en comparació amb la seva amplada. Presenta un substrat de fina arena grisenca que serveix de pista d’entrada a una aigua cristal·lina, així com per una pendent escassa, a mig hectòmetre de la vorera només cobreix metre i mig, el que converteix aquest areny en una platja molt segura per als nins.

La seva exposició a vents del sud, sud-oest i oest, així com una de pendent gairebé inexistent desaconsellen l’ancoratge d’una embarcació, recomanant al navegant que cali a la veïna Camp de Mar. En concret, als voltants de l’illot existent en el centre de la cala de Platja de Camp de Mar. Allà trobarà un fons de sorra i alga, a una profunditat que oscil·la entre els quatre i els cinc metres. Només haurà d’evitar l’ocupació del canal d’entrada i sortida cap a aquest arenal usat pels vaixells per a turistes. A 3,8 milles marines s’hi troba Club Nàutic Santa Ponça.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària fins a Platja de Camp de Mar. Des d’aquí se seguirà el passeig de la Platja de ses Dones que condueix fins a s’Arc de Camp de Mar. El vehicle particular es podrà estacionar per les seves rodalies. També es pot optar pel transport públic. L’autobús s’atura just el costat d’aquest talús.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Andratx
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Paperera
Informació sobre el municipi Andratx

El terme municipal d’Andratx ocupa l’extrem més occidental de Mallorca, on Serra de Tramuntana registra els cims de menor altitud (Moleta de s’Esclop, 928 metres) i la costa presenta petites cales i alts penya-segats (fins a 300 metres de altura) amb valls interiors. L’origen del seu topònim és desconegut (quatre hipòtesis, cèltica, àrab, llatina i catalana).

El gran valor ecològic d’aquest territori ha provocat que el 95 per cent de la seva superfície estigui protegit per llei, destacant sa Dragonera, l’illot de majors dimensions d’Illes Balears (2,88 hectàrees, 3,7 quilòmetres de llarg, na Pòpia, turó de 353 metres, i des de l’any 1995 parc natural), La Trapa (Zona d’Especial Protecció per a les Aus) i les valls agrícoles d’Andratx, s’Arracó i Camp de Mar (Àrees Rurals d’Interès Paisatgístic).
El litoral marítim és ric en pecis d’època antiga i medieval. El rei Jaume I d’Aragó i les seves tropes van fondejar entre sa Dragonera i Sant Elm el 7 de desembre de 1229, tres dies abans de conquerir Mallorca. Entre els segles XV i XVII va patir atacs pirates. Port d’Andratx va ser durant el segle XIX la principal instal·lació portuària espanyola de cabotatge en el transport de sabó cap a la Península i Amèrica. La construcció i el turisme dominen l’economia des de finals dels anys setanta del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Molins de sa Planeta, torres de So na Gaiana i Sant Carles, Son Orlandis, Son Bosc, Son Mas.
El municipi té un total de 12 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  53 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters