Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Nova
Palma
Platja d'arena
Cala Nova

Cala Nova està a tres quilòmetres de Palma, situada entre Punta des Cas Català i Cala Guix. En aquest punt finalitza el terme municipal de Calvià i comença el de Palma, just a la barriada de Sant Agustí, on encara queden en peus algunes de les primeres segones residències que les famílies palmesanes acabalades van construir a principis del segle XX.

Aquesta platja arenosa té una composició antiga i una zona reduïda de bany que afronta amb l’Escola Nacional de Vela Cala Nova. L’accés es realitza baixant per unes escales, situades al carrer de Joan Miró. Els seus usuaris més habituals són veïns de la zona.
Cala Nova és coneguda pel seu port artificial que acull l’Escola Nacional de Vela. El Port de Cala Nova també accepta embarcacions de passada, si disposa de places lliures. La maniobra d’entrada a aquesta instal·lació portuària es realitza amb facilitat, si bé cal advertir que amb vents forts de component est i sud-est se forma ressaca a l’interior. S’ha de cridar l’atenció al navegant que, tant si usa aquesta infraestructura como si passa a prop d’aquesta instal·lació, ha de fer atenció al trànsit de les petites embarcacions de vela que entren i surten de l’escola.

Entre Cala Nova i la propera Cala Major hi ha llocs per a l’ancoratge d’embarcacions, si bé estan restringits por trobar-se a l’àrea de seguretat marítima i terrestre del palau de Marivent, residència estival de la Família Reial espanyola des de 1973.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Palma de Mallorca
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Palma

El terme municipal de Palma, situat al sud-oest de Mallorca, és el primer municipi en importància per població. Palma ciutat és el centre de negocis, administratiu i polític d’Illes Balears. Servei, turisme i construcció lideren l’economia des dels anys seixanta del segle XX.

Quintus Cecilius Metelus va fundar Palma l’any 123 a. de C. després de conquerir Mallorca per a Roma amb l’objectiu de controlar estratègicament la Mediterrània. Madina Mayurqa, nom àrab de Palma, es va incorporar a l’estat omeia d’Al-Andalus a principis del segle X. El rei cristià Jaume I d’Aragó la va conquerir el 31 de desembre de 1229, rebatejant-la com a Ciutat de Mallorques i convertint-la l’any 1230 en la capital del Regne de Mallorca.

La diversitat caracteritza el seu paisatge compost per una àmplia franja litoral (alta costa rocosa cap a occident i arenós talús baix cap a orient), Serra de Tramuntana (límit occidental: Pujol des Gat, 510 metres d’altitud), part interior del Pla de Palma (zona septentrional, concentració d’explotacions agrícoles), Pla de Sant Jordi (sector oriental, predomini de camps de regadiu) i àrees de transició cap a la Marina de Llucmajor i el Pla de Mallorca (extrem oriental, alternança entre zones elevades assilvestrades i conreades). Un conjunt de torrents rega aquest municipi i desemboca a la seva costa, destacant el Torrent de sa Riera que recorre el nucli urbà.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, el casc antic de Palma (vestigis romans, àrabs, jueus, casals senyorials i patis), el Castell de Bellver (fortalesa militar circular del segle XIV, construïda a 112 metres d’altitud per vigilar la badia de Palma), la Seu (catedral gòtica amb intervencions de l’arquitecte Antoni Gaudí i del pintor Miquel Barceló), el Palau de l’Almudaina, el Convent de Sant Francesc (amb el sepulcre de Ramon Llull), el Consolat de Mar (seu del Govern de les Illes Balears), la Llotja, l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, el Gran Hotel, el Palau Solleric, el Palau March, la Fundació Joan i Pilar Miró (que custodia part del fons pictòric de Joan Miró).
El municipi té un total de 13 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  50 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters