Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Roques de Cala Major
Palma
Platja de roca
Roques de Cala Major

Roques de Cala Major està a tres quilòmetres de Palma, situada entre Cala Guix i Cala Major. Aquest tram de litoral, altament urbanitzat i poblat, té el primer conjunt de platges que pertanyen al terme municipal de Palma, barriada de Sant Agustí.
L’antiga platja de Cala Nova dóna pas a un promontori rocós, urbanitzat fins a la primera línia de la costa, que encara conserva alguns racons aptes per al bany, com són Cala Guix, Cova Roja, Roques de Cala Major i Illa de Pujolar, que realitza les funcions de frontera natural amb Cala Major, la platja més gran i popular d’aquest litoral urbà.
A aquesta zona de bany s’accedeix per diversos punts, tant per ambdós costats, és a dir, les platges amb què afronta (Cala Guix i Cala Major), com per unes escales a l’alçada del número 305 del carrer de Joan Miró.

Entre Cala Guix i Cala Major hi ha diferents llocs per a l’ancoratge d’embarcacions, que solen estar restringits per trobar-se a l’àrea de seguretat marítima i terrestre del palau de Marivent, residència estival de la Família Reial espanyola des de l’any 1973. Aquest edifici fou construït l’any 1923 per l’arquitecte regionalista Guillem Forteza a petició del mecenes grec Juan de Saridakis.

Molt a prop també hi ha la Fundació Pilar i Joan Miró, que mostra el llegat del pintor Joan Miró a l’edifici d’exposicions (dissenyat per Rafael Moneo) i al taller en Son Abrines (dissenyat per Josep Lluís Sert).

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Palma de Mallorca
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Palma

El terme municipal de Palma, situat al sud-oest de Mallorca, és el primer municipi en importància per població. Palma ciutat és el centre de negocis, administratiu i polític d’Illes Balears. Servei, turisme i construcció lideren l’economia des dels anys seixanta del segle XX.

Quintus Cecilius Metelus va fundar Palma l’any 123 a. de C. després de conquerir Mallorca per a Roma amb l’objectiu de controlar estratègicament la Mediterrània. Madina Mayurqa, nom àrab de Palma, es va incorporar a l’estat omeia d’Al-Andalus a principis del segle X. El rei cristià Jaume I d’Aragó la va conquerir el 31 de desembre de 1229, rebatejant-la com a Ciutat de Mallorques i convertint-la l’any 1230 en la capital del Regne de Mallorca.

La diversitat caracteritza el seu paisatge compost per una àmplia franja litoral (alta costa rocosa cap a occident i arenós talús baix cap a orient), Serra de Tramuntana (límit occidental: Pujol des Gat, 510 metres d’altitud), part interior del Pla de Palma (zona septentrional, concentració d’explotacions agrícoles), Pla de Sant Jordi (sector oriental, predomini de camps de regadiu) i àrees de transició cap a la Marina de Llucmajor i el Pla de Mallorca (extrem oriental, alternança entre zones elevades assilvestrades i conreades). Un conjunt de torrents rega aquest municipi i desemboca a la seva costa, destacant el Torrent de sa Riera que recorre el nucli urbà.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, el casc antic de Palma (vestigis romans, àrabs, jueus, casals senyorials i patis), el Castell de Bellver (fortalesa militar circular del segle XIV, construïda a 112 metres d’altitud per vigilar la badia de Palma), la Seu (catedral gòtica amb intervencions de l’arquitecte Antoni Gaudí i del pintor Miquel Barceló), el Palau de l’Almudaina, el Convent de Sant Francesc (amb el sepulcre de Ramon Llull), el Consolat de Mar (seu del Govern de les Illes Balears), la Llotja, l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, el Gran Hotel, el Palau Solleric, el Palau March, la Fundació Joan i Pilar Miró (que custodia part del fons pictòric de Joan Miró).
El municipi té un total de 13 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  300 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters