Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Major
Palma
Vigilància alta
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala Major

Cala Major està a quatre quilòmetres a l’oest de Palma, molt a prop del palau de Marivent, d’estil regionalista, residència estival de la Família Reial Espanyola, que s’aixeca entre els penya-segats de Porto Pi i Cala Major. Un altre punt de referència d’aquesta barriada turística i urbana és la Fundació Pilar i Joan Miró, construïda a la finca de Son Boter, on Joan Miró (Barcelona, 1893-Palma, 1983), figura mundial de la pintura surrealista, va desenvolupar part de la seva obra més significativa.

Aquesta platja va patir a finals del segle XX una regeneració artificial per recuperar la seva imatge i ús mitjançant la incorporació de tones d’arena, encara que es va mantenir la zona de roquer natural. Una petita escullera, utilitzada com a solàrium, secciona en dues parts Cala Major.

El fet que Cala Major estigui tan a prop de Palma fa que sigui una platja urbana d’afluència massiva de banyistes locals i turistes. L’aparcament per a vehicles particulars està tarifat i la parada d’autobús més propera està a un centenar de metres.
Aquest arenal està protegit dels vents de l’est pel penya-segat vertical del palau de Marivent, i de l’aire de l’oest per la gran façana formada pels hotels construïts fins l’arena.

Les característiques del fons marí d’aquesta platja, sorra a una profunditat de cinc metres, permet el fondeig d’embarcacions. La proximitat del palau reial prohibeix l’ancoratge de qualsevol tipus de vaixell per raons de seguretat. A mitja milla marina es localitza la instal·lació marítima més propera, Escola Nacional de Vela de Calanova.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Palma de Mallorca
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Escars
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Palma

El terme municipal de Palma, situat al sud-oest de Mallorca, és el primer municipi en importància per població. Palma ciutat és el centre de negocis, administratiu i polític d’Illes Balears. Servei, turisme i construcció lideren l’economia des dels anys seixanta del segle XX.

Quintus Cecilius Metelus va fundar Palma l’any 123 a. de C. després de conquerir Mallorca per a Roma amb l’objectiu de controlar estratègicament la Mediterrània. Madina Mayurqa, nom àrab de Palma, es va incorporar a l’estat omeia d’Al-Andalus a principis del segle X. El rei cristià Jaume I d’Aragó la va conquerir el 31 de desembre de 1229, rebatejant-la com a Ciutat de Mallorques i convertint-la l’any 1230 en la capital del Regne de Mallorca.

La diversitat caracteritza el seu paisatge compost per una àmplia franja litoral (alta costa rocosa cap a occident i arenós talús baix cap a orient), Serra de Tramuntana (límit occidental: Pujol des Gat, 510 metres d’altitud), part interior del Pla de Palma (zona septentrional, concentració d’explotacions agrícoles), Pla de Sant Jordi (sector oriental, predomini de camps de regadiu) i àrees de transició cap a la Marina de Llucmajor i el Pla de Mallorca (extrem oriental, alternança entre zones elevades assilvestrades i conreades). Un conjunt de torrents rega aquest municipi i desemboca a la seva costa, destacant el Torrent de sa Riera que recorre el nucli urbà.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, el casc antic de Palma (vestigis romans, àrabs, jueus, casals senyorials i patis), el Castell de Bellver (fortalesa militar circular del segle XIV, construïda a 112 metres d’altitud per vigilar la badia de Palma), la Seu (catedral gòtica amb intervencions de l’arquitecte Antoni Gaudí i del pintor Miquel Barceló), el Palau de l’Almudaina, el Convent de Sant Francesc (amb el sepulcre de Ramon Llull), el Consolat de Mar (seu del Govern de les Illes Balears), la Llotja, l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, el Gran Hotel, el Palau Solleric, el Palau March, la Fundació Joan i Pilar Miró (que custodia part del fons pictòric de Joan Miró).
El municipi té un total de 13 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  200 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  80 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters