Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Caló des Grells
Palma
Platja de còdols
Caló des Grells

Caló des Grells està a tres quilòmetres de Palma, situada entre les puntes des Grells i sa Cova des Coloms, i molt a prop de Portopí, Castell de Sant Carles (fortalesa del segle XVII reconvertida en museu militar), Far de Portopí, Base Naval, destacament de la Guàrdia Reial i Dic de l’Oest (localitzats al sud, a una profunditat de 30 metres, diversos pecios, alguns d’ells de grans proporcions).

Aquesta platja tranquil·la, propera al casc urbà, té un talús majoritàriament rocós, si bé té una zona d’arena gruixuda, una pendent pronunciada i la cristal·linitat de l’aigua depèn de les corrents marines.

Portopí, l’antany entrant de mar en forma de u, actualment transformat en estació naval, va ser en època romana el port principal de Palma. A ambdós costats de la bocana s’aixequen dues torres medievals. Portopí i Peraires.

Torre de Portopí és el far més antic d’Espanya sense registrar modificacions. Conté una de les col·leccions d’òptiques per a far més importants del món. Existeix des del segle XIV. Durant la centúria següent es va usar com a talaia de senyals i l’any 1600 es va habilitar com a far. Avui en dia no es pot visitar, ja que s’hi troba a l’interior de la Base Naval.

Torre de Paraires conserva en la base alguns maons romans, el que demostra que l’estructura medieval es va edificar damunt una altra ja preexistent. D’aquesta talaia partia una cadena enorme que la unia amb la seva bessona (Paraires) per tancar l’accés a aquestes instal·lacions.

A causa de la disposició morfològica i exposició als vents d'aquesta platja, s'ha de parar atenció a les condicions meteorològiques que desaconsellin el bany i ancoratge d'embarcacions.
Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per
raons de seguretat i higiene.


La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Palma de Mallorca
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Palma

El terme municipal de Palma, situat al sud-oest de Mallorca, és el primer municipi en importància per població. Palma ciutat és el centre de negocis, administratiu i polític d’Illes Balears. Servei, turisme i construcció lideren l’economia des dels anys seixanta del segle XX.

Quintus Cecilius Metelus va fundar Palma l’any 123 a. de C. després de conquerir Mallorca per a Roma amb l’objectiu de controlar estratègicament la Mediterrània. Madina Mayurqa, nom àrab de Palma, es va incorporar a l’estat omeia d’Al-Andalus a principis del segle X. El rei cristià Jaume I d’Aragó la va conquerir el 31 de desembre de 1229, rebatejant-la com a Ciutat de Mallorques i convertint-la l’any 1230 en la capital del Regne de Mallorca.

La diversitat caracteritza el seu paisatge compost per una àmplia franja litoral (alta costa rocosa cap a occident i arenós talús baix cap a orient), Serra de Tramuntana (límit occidental: Pujol des Gat, 510 metres d’altitud), part interior del Pla de Palma (zona septentrional, concentració d’explotacions agrícoles), Pla de Sant Jordi (sector oriental, predomini de camps de regadiu) i àrees de transició cap a la Marina de Llucmajor i el Pla de Mallorca (extrem oriental, alternança entre zones elevades assilvestrades i conreades). Un conjunt de torrents rega aquest municipi i desemboca a la seva costa, destacant el Torrent de sa Riera que recorre el nucli urbà.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, el casc antic de Palma (vestigis romans, àrabs, jueus, casals senyorials i patis), el Castell de Bellver (fortalesa militar circular del segle XIV, construïda a 112 metres d’altitud per vigilar la badia de Palma), la Seu (catedral gòtica amb intervencions de l’arquitecte Antoni Gaudí i del pintor Miquel Barceló), el Palau de l’Almudaina, el Convent de Sant Francesc (amb el sepulcre de Ramon Llull), el Consolat de Mar (seu del Govern de les Illes Balears), la Llotja, l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, el Gran Hotel, el Palau Solleric, el Palau March, la Fundació Joan i Pilar Miró (que custodia part del fons pictòric de Joan Miró).
El municipi té un total de 13 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  50 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters