Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Molinar (ZB)
Palma
Platja d'arena
Es Molinar (ZB)

La Platja des Portitxolet està a dos quilòmetres a l’est de Palma, envoltada per plantes baixes rehabilitades i circumval·lada pel passeig marítim de l’antiga barriada pesquera d’es Molinar, reconvertida en zona residencial, i pel carril bici que es dirigeix cap a la platja de Ciutat Jardí.

Aquest petit tros de litoral està format per graves, còdols i arena que contrasta amb el fons marí arenós. Les condicions naturals són poc idònies per a l’ancoratge d’embarcacions, però si fos necessari, es trobaria una profunditat d’entre dos i quatre metres. Si bufen vents del sud-est/sud/sud-oest formen ones molestes i perilloses, situació que s’agreuja per al navegant si s’apropa massa per estribord a un conjunt de blocs que emergeixen de manera visible a cinc metres de la costa. Devora el costat occidental, a 0,1 milles marines, s’hi troba la instal·lació marítima més propera, Club Nàutic Portixol.

El fet que la Platja des Portitxolet estigui situada fora dels circuits turístics implica que tingui una afluència mitjana de banyistes locals i una nul·la presència de turistes. L’aparcament gratuït proper és escàs i la resta és tarifat (ORA). Per aquesta raó, es recomana el transport públic, ja que la parada d’autobús més propera està a tres-cents metres.

L’oferta d’oci que hi ha al voltant d’aquesta platja es caracteritza per tenir una important i variada selecció de restaurants, on es combina la tradicional restauració d’arrossos i peixos amb propostes més innovadores.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Palma de Mallorca
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
Informació sobre el municipi Palma

El terme municipal de Palma, situat al sud-oest de Mallorca, és el primer municipi en importància per població. Palma ciutat és el centre de negocis, administratiu i polític d’Illes Balears. Servei, turisme i construcció lideren l’economia des dels anys seixanta del segle XX.

Quintus Cecilius Metelus va fundar Palma l’any 123 a. de C. després de conquerir Mallorca per a Roma amb l’objectiu de controlar estratègicament la Mediterrània. Madina Mayurqa, nom àrab de Palma, es va incorporar a l’estat omeia d’Al-Andalus a principis del segle X. El rei cristià Jaume I d’Aragó la va conquerir el 31 de desembre de 1229, rebatejant-la com a Ciutat de Mallorques i convertint-la l’any 1230 en la capital del Regne de Mallorca.

La diversitat caracteritza el seu paisatge compost per una àmplia franja litoral (alta costa rocosa cap a occident i arenós talús baix cap a orient), Serra de Tramuntana (límit occidental: Pujol des Gat, 510 metres d’altitud), part interior del Pla de Palma (zona septentrional, concentració d’explotacions agrícoles), Pla de Sant Jordi (sector oriental, predomini de camps de regadiu) i àrees de transició cap a la Marina de Llucmajor i el Pla de Mallorca (extrem oriental, alternança entre zones elevades assilvestrades i conreades). Un conjunt de torrents rega aquest municipi i desemboca a la seva costa, destacant el Torrent de sa Riera que recorre el nucli urbà.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, el casc antic de Palma (vestigis romans, àrabs, jueus, casals senyorials i patis), el Castell de Bellver (fortalesa militar circular del segle XIV, construïda a 112 metres d’altitud per vigilar la badia de Palma), la Seu (catedral gòtica amb intervencions de l’arquitecte Antoni Gaudí i del pintor Miquel Barceló), el Palau de l’Almudaina, el Convent de Sant Francesc (amb el sepulcre de Ramon Llull), el Consolat de Mar (seu del Govern de les Illes Balears), la Llotja, l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, el Gran Hotel, el Palau Solleric, el Palau March, la Fundació Joan i Pilar Miró (que custodia part del fons pictòric de Joan Miró).
El municipi té un total de 13 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  1000 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters