Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Ciutat Jardí
Palma
Vigilància alta
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Ciutat Jardí

Ciutat Jardí està a cinc quilòmetres a l’est de Palma, destacant el Fortí Torre d’en Pau, acabat de ser construït l’any 1898 per defensar la badia de Palma d’un eventual atac dels EAU. arran de la Guerra de Cuba.

El topònim procedeix d’uns promotors que a finals del segle XIX desitjaven construir una urbanització turística de luxe a prop de Palma, inaugurant-se l’any 1922 l’Hotel Ciudad Jardín, d’estil modernista neoàrab, que avui encara continua obert.
Aquesta platja és d’arena, amb poc onatge, escassa pendent i delimitada a dreta i a esquerra per un parell d’esculleres amb torres cilíndriques de posició. A l’aigua, a un centenar de metres i en posició paral·lela a la vorera, hi ha un parell de esculleres d’abric que redueixen la incidència de les ones.

Aquest arenal té diàriament una afluència massiva de famílies, així com de turistes. L’atractiu d’aquesta platja rau en la fàcil accessibilitat i que les condicions de bany són òptimes per als nins petits. El vehicle particular es pot estacionar sense problemes prop de la platja i de manera gratuïta. La parada d’autobús més propera està a mig quilòmetres i disposa de carril bici.

Les aigües de Ciutat Jardí són aptes per a l’ancoratge d’embarcacions, sempre i quan els navegants mantinguin una distància prudencial amb la vorera per l’absència de calat. A 0,6 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Club Nàutic de Cala Gamba.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Palma de Mallorca
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Palma

El terme municipal de Palma, situat al sud-oest de Mallorca, és el primer municipi en importància per població. Palma ciutat és el centre de negocis, administratiu i polític d’Illes Balears. Servei, turisme i construcció lideren l’economia des dels anys seixanta del segle XX.

Quintus Cecilius Metelus va fundar Palma l’any 123 a. de C. després de conquerir Mallorca per a Roma amb l’objectiu de controlar estratègicament la Mediterrània. Madina Mayurqa, nom àrab de Palma, es va incorporar a l’estat omeia d’Al-Andalus a principis del segle X. El rei cristià Jaume I d’Aragó la va conquerir el 31 de desembre de 1229, rebatejant-la com a Ciutat de Mallorques i convertint-la l’any 1230 en la capital del Regne de Mallorca.

La diversitat caracteritza el seu paisatge compost per una àmplia franja litoral (alta costa rocosa cap a occident i arenós talús baix cap a orient), Serra de Tramuntana (límit occidental: Pujol des Gat, 510 metres d’altitud), part interior del Pla de Palma (zona septentrional, concentració d’explotacions agrícoles), Pla de Sant Jordi (sector oriental, predomini de camps de regadiu) i àrees de transició cap a la Marina de Llucmajor i el Pla de Mallorca (extrem oriental, alternança entre zones elevades assilvestrades i conreades). Un conjunt de torrents rega aquest municipi i desemboca a la seva costa, destacant el Torrent de sa Riera que recorre el nucli urbà.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, el casc antic de Palma (vestigis romans, àrabs, jueus, casals senyorials i patis), el Castell de Bellver (fortalesa militar circular del segle XIV, construïda a 112 metres d’altitud per vigilar la badia de Palma), la Seu (catedral gòtica amb intervencions de l’arquitecte Antoni Gaudí i del pintor Miquel Barceló), el Palau de l’Almudaina, el Convent de Sant Francesc (amb el sepulcre de Ramon Llull), el Consolat de Mar (seu del Govern de les Illes Balears), la Llotja, l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, el Gran Hotel, el Palau Solleric, el Palau March, la Fundació Joan i Pilar Miró (que custodia part del fons pictòric de Joan Miró).
El municipi té un total de 13 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  450 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  35 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters