Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

El Peñón (ZB)
Palma
Platja d'arena
El Peñón (ZB)

El Penyó està a nou quilòmetres a l’est de Palma, situat entre Platja de Ciutat Jardí i Punta de sa Torre, i davant el club militar Fortí Torre d’en Pau, la finalització de la seva construcció va tenir lloc l’any 1898, amb l’objectiu de defensar la badia de Palma d’un eventual atac dels EAU. arran de la Guerra de Cuba. Actualment, els terrenys al seu voltant són de propietat municipal i s’han reconvertit en parc públic.

Aquesta platja és un petit arenal de sorra fina, escassa pendent i amb poques onades. Devora de l’escullera natural oriental, que tanca la platja, hi ha el Descarregador de Guix. Aquest esperó rocós va funcionar en el decurs dels segles XIX i XX com a pedrera. Avui en dia és un restaurant.

Aquest arenal compta diàriament amb l’afluència massiva de famílies. L’atracció d’aquesta platja resideix en la fàcil accessibilitat i que les condicions de bany són òptimes per als nins petits. Des del Penyó es pot arribar caminant a la Platja de Ciutat Jardí, ja que els dos arenals estan separats per un diminut sortint, sa Paret Blanca.
El vehicle particular es pot estacionar sense problemes a prop de la platja i gratuïtament. La parada d’autobús més propera està a mig quilòmetre i té carril bici.

Les aigües del Penyó són aptes per a l’ancoratge d’embarcacions, sempre i que els navegants mantinguin una distància prudencial sobre la vorera per l’absència de calat. A mitja milla marítima hi ha Club Nàutic de Cala Gamba.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Palma de Mallorca
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Palma

El terme municipal de Palma, situat al sud-oest de Mallorca, és el primer municipi en importància per població. Palma ciutat és el centre de negocis, administratiu i polític d’Illes Balears. Servei, turisme i construcció lideren l’economia des dels anys seixanta del segle XX.

Quintus Cecilius Metelus va fundar Palma l’any 123 a. de C. després de conquerir Mallorca per a Roma amb l’objectiu de controlar estratègicament la Mediterrània. Madina Mayurqa, nom àrab de Palma, es va incorporar a l’estat omeia d’Al-Andalus a principis del segle X. El rei cristià Jaume I d’Aragó la va conquerir el 31 de desembre de 1229, rebatejant-la com a Ciutat de Mallorques i convertint-la l’any 1230 en la capital del Regne de Mallorca.

La diversitat caracteritza el seu paisatge compost per una àmplia franja litoral (alta costa rocosa cap a occident i arenós talús baix cap a orient), Serra de Tramuntana (límit occidental: Pujol des Gat, 510 metres d’altitud), part interior del Pla de Palma (zona septentrional, concentració d’explotacions agrícoles), Pla de Sant Jordi (sector oriental, predomini de camps de regadiu) i àrees de transició cap a la Marina de Llucmajor i el Pla de Mallorca (extrem oriental, alternança entre zones elevades assilvestrades i conreades). Un conjunt de torrents rega aquest municipi i desemboca a la seva costa, destacant el Torrent de sa Riera que recorre el nucli urbà.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, el casc antic de Palma (vestigis romans, àrabs, jueus, casals senyorials i patis), el Castell de Bellver (fortalesa militar circular del segle XIV, construïda a 112 metres d’altitud per vigilar la badia de Palma), la Seu (catedral gòtica amb intervencions de l’arquitecte Antoni Gaudí i del pintor Miquel Barceló), el Palau de l’Almudaina, el Convent de Sant Francesc (amb el sepulcre de Ramon Llull), el Consolat de Mar (seu del Govern de les Illes Balears), la Llotja, l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, el Gran Hotel, el Palau Solleric, el Palau March, la Fundació Joan i Pilar Miró (que custodia part del fons pictòric de Joan Miró).
El municipi té un total de 13 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  100 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters