Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Carnatge
Palma
Platja de roca
Es Carnatge

Es Carnatge està a nou quilòmetres de Palma, situat entre Cala Pudent i Cova des Bufador. És el referent paisatgístic entre Cala Gamba i Can Pastilla. El topònim fa referència a l’activitat desenvolupada aquí a finals del segle XIX: escorxar els cossos dels animals morts, aprofitant-se la pell per a diferents finalitats i els ossos per a l’elaboració de sabó.

Aquest lloc costaner presenta un esglaó rocós d’escassa altura i platges fòssils d’origen quaternari, configurant un conjunt litoral de gran valor científic, que ha provocat la declaració des Carnatge como Àrea Natural d’Especial Interès (quatre hectàrees). Es tracta d’un petit reducte d’important interès geològic i paleontològic del plistocè superior. Els dipòsits de fauna fòssil han permès elaborar estudis de seguiment climàtic i geològic de Mallorca.

Aquest tram rocós, solitari i desolat té una excel·lent vista panoràmica de la badia de Palma i un fons marí amb una gran diversitat biològica, si bé el bany és impracticable. Si es desitja nedar, es pot optar per traslladar-se fins a les platges de Ciutat Jardí (cap a l’oest) o de Cala Estància (cap a l’est).

En aquest lloc i als voltants es dóna una cruïlla de diferents paisatges: segones residències, establiments turístics, terrenys erms, runes d’edificacions, camins secundaris descuidats en les proximitats de les platges plenes, antigues possessions i el veí aeroport de Palma (Son Sant Joan). La instal·lació portuària més propera és Club Nàutic de Cala Gamba.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Palma de Mallorca
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Palma

El terme municipal de Palma, situat al sud-oest de Mallorca, és el primer municipi en importància per població. Palma ciutat és el centre de negocis, administratiu i polític d’Illes Balears. Servei, turisme i construcció lideren l’economia des dels anys seixanta del segle XX.

Quintus Cecilius Metelus va fundar Palma l’any 123 a. de C. després de conquerir Mallorca per a Roma amb l’objectiu de controlar estratègicament la Mediterrània. Madina Mayurqa, nom àrab de Palma, es va incorporar a l’estat omeia d’Al-Andalus a principis del segle X. El rei cristià Jaume I d’Aragó la va conquerir el 31 de desembre de 1229, rebatejant-la com a Ciutat de Mallorques i convertint-la l’any 1230 en la capital del Regne de Mallorca.

La diversitat caracteritza el seu paisatge compost per una àmplia franja litoral (alta costa rocosa cap a occident i arenós talús baix cap a orient), Serra de Tramuntana (límit occidental: Pujol des Gat, 510 metres d’altitud), part interior del Pla de Palma (zona septentrional, concentració d’explotacions agrícoles), Pla de Sant Jordi (sector oriental, predomini de camps de regadiu) i àrees de transició cap a la Marina de Llucmajor i el Pla de Mallorca (extrem oriental, alternança entre zones elevades assilvestrades i conreades). Un conjunt de torrents rega aquest municipi i desemboca a la seva costa, destacant el Torrent de sa Riera que recorre el nucli urbà.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, el casc antic de Palma (vestigis romans, àrabs, jueus, casals senyorials i patis), el Castell de Bellver (fortalesa militar circular del segle XIV, construïda a 112 metres d’altitud per vigilar la badia de Palma), la Seu (catedral gòtica amb intervencions de l’arquitecte Antoni Gaudí i del pintor Miquel Barceló), el Palau de l’Almudaina, el Convent de Sant Francesc (amb el sepulcre de Ramon Llull), el Consolat de Mar (seu del Govern de les Illes Balears), la Llotja, l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, el Gran Hotel, el Palau Solleric, el Palau March, la Fundació Joan i Pilar Miró (que custodia part del fons pictòric de Joan Miró).
El municipi té un total de 13 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  700 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters