Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Caló de Son Caios
Palma
Platja d'arena
Caló de Son Caios

El Caló de Son Caios està a deu quilòmetres a l’est de Palma, situat devora Can Pastilla, zona habitada majoritàriament per treballadors del sector de la hoteleria i per famílies que han optat per viure a les afores de Palma. Aquesta platgeta rep el seu nom de l’antiga finca que ocupava aquest terreny.

El litoral és de roques i d’una escassa arena daurada fina. La poca profunditat de les aigües perimetrals i l’abundància de roques cobertes d’algues en els fons marí impossibiliten l’ús per a l’ancoratge d’embarcacions. Avís per a navegants: procuri evitar el rumb entre l’illa de sa Galera i el litoral, ja que només s’enregistra un metre de profunditat, sondeig que s’estén un hectòmetre cap al sud-oest. En direcció est, a 0,4 milles marines, hi ha la instal·lació portuària més propera, Club Marítim Sant Antoni de la Platja.

Les condicions naturals fan que sigui un lloc de poc atractiu par banyar-se o prendre el sol, fet que es veu agreujat pel renou continu d’avions que passen camí del proper aeroport de Palma. Tot i així, és una platja familiar freqüentada pels veïns dels habitatges propers, on és habitual veure sobre l’escassa arena petites embarcacions girades del revés, que els seus propietaris deixen encallades d’aquesta manera i fermades amb cadenes durant tot l’any.

L’accés amb vehicle particular és fàcil, tot i que la zona d’aparcament és escassa i no hi ha parades d’autobús als voltants de la zona.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Palma de Mallorca
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Palma

El terme municipal de Palma, situat al sud-oest de Mallorca, és el primer municipi en importància per població. Palma ciutat és el centre de negocis, administratiu i polític d’Illes Balears. Servei, turisme i construcció lideren l’economia des dels anys seixanta del segle XX.

Quintus Cecilius Metelus va fundar Palma l’any 123 a. de C. després de conquerir Mallorca per a Roma amb l’objectiu de controlar estratègicament la Mediterrània. Madina Mayurqa, nom àrab de Palma, es va incorporar a l’estat omeia d’Al-Andalus a principis del segle X. El rei cristià Jaume I d’Aragó la va conquerir el 31 de desembre de 1229, rebatejant-la com a Ciutat de Mallorques i convertint-la l’any 1230 en la capital del Regne de Mallorca.

La diversitat caracteritza el seu paisatge compost per una àmplia franja litoral (alta costa rocosa cap a occident i arenós talús baix cap a orient), Serra de Tramuntana (límit occidental: Pujol des Gat, 510 metres d’altitud), part interior del Pla de Palma (zona septentrional, concentració d’explotacions agrícoles), Pla de Sant Jordi (sector oriental, predomini de camps de regadiu) i àrees de transició cap a la Marina de Llucmajor i el Pla de Mallorca (extrem oriental, alternança entre zones elevades assilvestrades i conreades). Un conjunt de torrents rega aquest municipi i desemboca a la seva costa, destacant el Torrent de sa Riera que recorre el nucli urbà.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, el casc antic de Palma (vestigis romans, àrabs, jueus, casals senyorials i patis), el Castell de Bellver (fortalesa militar circular del segle XIV, construïda a 112 metres d’altitud per vigilar la badia de Palma), la Seu (catedral gòtica amb intervencions de l’arquitecte Antoni Gaudí i del pintor Miquel Barceló), el Palau de l’Almudaina, el Convent de Sant Francesc (amb el sepulcre de Ramon Llull), el Consolat de Mar (seu del Govern de les Illes Balears), la Llotja, l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, el Gran Hotel, el Palau Solleric, el Palau March, la Fundació Joan i Pilar Miró (que custodia part del fons pictòric de Joan Miró).
El municipi té un total de 13 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  70 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters