Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Estància
Palma
Vigilància alta
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala Estància

Cala Estància està a onze quilòmetres a l’est de Palma, situada entre Caló de Son Caios i el Club Marítim Sant Antoni de la Platja.

Aquesta platja es troba plenament integrada a la urbanització batejada amb el mateix nom d’aquest arenal, els límits del qual es barregen amb la propera zona residencial i turística de Can Pastilla, sent imperceptible per al visitant on comença i on acaba cada una d’aquestes àrees. En aquest areny apareixen els primers complexos hotelers destinats al turisme de masses, característic d’aquest tram del litoral palmesà.

Aquesta àmplia platja és d’arena blanca fina. Unes esculleres a ambdós costat dirigeixen l’arribada de la mar cap a la vorera i converteixen Cala Estància en una espècie de piscina natural, amb una profunditat que mai no supera els tres metres d’alçada i amb molt poca pendent.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. L’estacionament escàs que hi ha a la zona és gratuït. Es recomana arribar-hi mitjançant l’ús del transport públic. L’autobús té la parada a 100 metres de distància.

La seva situació a les portes de s’Arenal, la platja de major extensió de Mallorca, fa que tingui una afluència massiva de turistes i que hi hagi molta dificultat per trobar un forat on estendre la tovallola durant la temporada estival. A la vegada, els banyistes comparteixen les aigües de Cala Estància amb nombroses barquetes fondejades. L’escullera oriental serveix de frontera amb la instal·lació portuària més propera a aquest areny, Club Marítim Sant Antoni de la Platja.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Palma de Mallorca
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Palma

El terme municipal de Palma, situat al sud-oest de Mallorca, és el primer municipi en importància per població. Palma ciutat és el centre de negocis, administratiu i polític d’Illes Balears. Servei, turisme i construcció lideren l’economia des dels anys seixanta del segle XX.

Quintus Cecilius Metelus va fundar Palma l’any 123 a. de C. després de conquerir Mallorca per a Roma amb l’objectiu de controlar estratègicament la Mediterrània. Madina Mayurqa, nom àrab de Palma, es va incorporar a l’estat omeia d’Al-Andalus a principis del segle X. El rei cristià Jaume I d’Aragó la va conquerir el 31 de desembre de 1229, rebatejant-la com a Ciutat de Mallorques i convertint-la l’any 1230 en la capital del Regne de Mallorca.

La diversitat caracteritza el seu paisatge compost per una àmplia franja litoral (alta costa rocosa cap a occident i arenós talús baix cap a orient), Serra de Tramuntana (límit occidental: Pujol des Gat, 510 metres d’altitud), part interior del Pla de Palma (zona septentrional, concentració d’explotacions agrícoles), Pla de Sant Jordi (sector oriental, predomini de camps de regadiu) i àrees de transició cap a la Marina de Llucmajor i el Pla de Mallorca (extrem oriental, alternança entre zones elevades assilvestrades i conreades). Un conjunt de torrents rega aquest municipi i desemboca a la seva costa, destacant el Torrent de sa Riera que recorre el nucli urbà.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, el casc antic de Palma (vestigis romans, àrabs, jueus, casals senyorials i patis), el Castell de Bellver (fortalesa militar circular del segle XIV, construïda a 112 metres d’altitud per vigilar la badia de Palma), la Seu (catedral gòtica amb intervencions de l’arquitecte Antoni Gaudí i del pintor Miquel Barceló), el Palau de l’Almudaina, el Convent de Sant Francesc (amb el sepulcre de Ramon Llull), el Consolat de Mar (seu del Govern de les Illes Balears), la Llotja, l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, el Gran Hotel, el Palau Solleric, el Palau March, la Fundació Joan i Pilar Miró (que custodia part del fons pictòric de Joan Miró).
El municipi té un total de 13 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  220 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  37 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters