Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de Palma
Palma
Vigilància alta
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja de Palma

Platja de Palma és el tros de costa de majors dimensions de la capital del arxipèlag balear (4,6 quilòmetres de longitud, dividits en 15 balnearis), situada a 14 quilòmetres a l’est de Palma, el darrer tram ja pertany al municipi de Llucmajor.

El nom de Platja de Palma fou establert per la societat Mar de Mallorca que s’encarregava de l’explotació de la platja (gandules, para-sols, bars i quiosquets) per unificar sota una denominació Cala Estància, Can Pastilla i s’Arenal.

Aquesta costa és d’arena fina i presenta molt poc desnivell, facilitant el bany als més petits. La instal·lació portuària més propera és Club Nàutic s’Arenal, a 2,5 milles marines del vessant occidental.

S’Arenal va patir la destrucció de la vegetació pròpia de l’ecosistema dunar que reté la sorra, desapareixent gairebé per complet l’any 1989. Per a la seva recuperació es varen reintroduir més de 400.000 tones d’arena que han donat lloc a les espectaculars dimensions actuals.

En paral·lel a la costa s’aixeca la major concentració hotelera de Mallorca i de les més importants de la Mediterrània. La major part dels hotels es varen edificar entre els anys 1960 i 1968. La primera línia va patir una remodelació a finals del segle XX, construint-se un passeig marítim amb palmeres i limitant-se el trànsit rodat.

Aquest areny és el màxim exponent a Mallorca del turisme de masses, com ho corrobora l’altíssima ocupació, barrejant-se l’apinyament de milers de turistes amb residents que viuen en segones residències i els palmesans que es desplacen fins aquí.
L’accés per carretera és senzill, però l’aparcament proper a la costa és inexistent. Per això es recomana l’ús del transport públic, ja que la parada d’autobús més propera es troba a 50 metres.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Palma de Mallorca
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Palma

El terme municipal de Palma, situat al sud-oest de Mallorca, és el primer municipi en importància per població. Palma ciutat és el centre de negocis, administratiu i polític d’Illes Balears. Servei, turisme i construcció lideren l’economia des dels anys seixanta del segle XX.

Quintus Cecilius Metelus va fundar Palma l’any 123 a. de C. després de conquerir Mallorca per a Roma amb l’objectiu de controlar estratègicament la Mediterrània. Madina Mayurqa, nom àrab de Palma, es va incorporar a l’estat omeia d’Al-Andalus a principis del segle X. El rei cristià Jaume I d’Aragó la va conquerir el 31 de desembre de 1229, rebatejant-la com a Ciutat de Mallorques i convertint-la l’any 1230 en la capital del Regne de Mallorca.

La diversitat caracteritza el seu paisatge compost per una àmplia franja litoral (alta costa rocosa cap a occident i arenós talús baix cap a orient), Serra de Tramuntana (límit occidental: Pujol des Gat, 510 metres d’altitud), part interior del Pla de Palma (zona septentrional, concentració d’explotacions agrícoles), Pla de Sant Jordi (sector oriental, predomini de camps de regadiu) i àrees de transició cap a la Marina de Llucmajor i el Pla de Mallorca (extrem oriental, alternança entre zones elevades assilvestrades i conreades). Un conjunt de torrents rega aquest municipi i desemboca a la seva costa, destacant el Torrent de sa Riera que recorre el nucli urbà.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, el casc antic de Palma (vestigis romans, àrabs, jueus, casals senyorials i patis), el Castell de Bellver (fortalesa militar circular del segle XIV, construïda a 112 metres d’altitud per vigilar la badia de Palma), la Seu (catedral gòtica amb intervencions de l’arquitecte Antoni Gaudí i del pintor Miquel Barceló), el Palau de l’Almudaina, el Convent de Sant Francesc (amb el sepulcre de Ramon Llull), el Consolat de Mar (seu del Govern de les Illes Balears), la Llotja, l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, el Gran Hotel, el Palau Solleric, el Palau March, la Fundació Joan i Pilar Miró (que custodia part del fons pictòric de Joan Miró).
El municipi té un total de 13 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  4600 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  50 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters